Klicka på bilden nedan för att gå till Stockholms stadsnäts information till Brf Björklången.

Internet via fiber

Internet via fiber levereras av Stockholms stadsnät. Vi har en så kallad gruppanslutning vilket betyder att föreningen tecknat abonnemang för samtliga lägenheter. Tills vidare sker detta utan någon ökad månadsavsgift för respektive lägenhet. Anslutningen är 100Mb/s i båda riktningarna.

 

Detta innebär att det för de flesta är en onödig kostnad att även ha bredband via kabel-tv, DSL eller på något annat sätt. Om du har något sådant abonnemang kanske du vill avsluta det.

 

Den som vill kan mot en avgift teckna sig för 1Gb hastighet. Det är möjligt att teckna sig för IP-telefoni utan månadsavgift för dem som vill. Samtalsavgifter debiteras dock. Även IP-TV kan tecknas separat.

Med det nya avtalet kan du välja till IP-TV med flera olika kanalpaket.

 

ComHems tjänster via "tre-hål-i-väggen" påverkas inte av denna ändring.

 

Tips om du upplever dålig uppkoppling mot internet

1. Ta reda på är om felet ligger hos Stockholms stadsnät eller i den egna lägenheten. Koppla in din dator med ny kabel till uttaget ovanför lägenhetsdörren. Hastighet kan mätas via t.ex www.bredbandskollen.se Är uppkopplingen fortfarande dålig kontakta Stockholms stadsnät.

 

2. Är uppkopplingen bra via kabel så ligger felet i den egna lägenheten. Fortsätt felsökningen genom att starta om router, om du har sådan, annars kan felet ligga i trasig kabel.

 

3. En routers kapacitet och placering påverkar starkt ditt nätverk. Prova annan placering av din router för att se om bättre uppkoppling kan uppnås.

 

4. Trådlösa nätverk går på olika frekvensband, antingen via 2,4 eller 5 GHz. Samtliga routrar och trådlösa enheter stödjer 2,4 GHz-bandet. En del modernare routrar och enheter stödjer även 5 GHz-bandet.

Fördelen med 2,4 GHz-bandet är starkare signal men det är långsammare och grannars användning av 2,4 GHz-bandet kan kraftigt försämra ditt nätverk.

5 GHz-bandet är snabbare och störs inte lika lätt av grannarnas användning av samma band men är betydligt mer känslig för väggar mellan routern och din enhet.

 

 

Brf Björklången